Използване на машинни тиса

И

Обработката е изкуство, което съществува от векове. Ако не беше този процес, висококачествените прецизни метални части биха били почти невъзможни за производство. Един от най-важните инструменти за машиниста е машинното менгеме. Тиските могат да задържат детайла на място, докато са в процес на фрезоване, пробиване и рязане. Машинните маншети не се използват само при обработката. Тези жизненоважни инструменти могат да бъдат намерени и на плота в повечето магазини за дървообработване. Те позволяват парчета дърво или метал да се държат на място без скоби.

Тъй като визите са изключително популярни както в дървообработването, така и в металообработването, има много стилове, които можете да закупите. Всичко обаче се свежда до това дали искате стандартни или прецизни машинни менгемета.

Стандартният такъв няма да позволи прецизни движения; единствената му цел вероятно ще бъде стабилното закрепване на вашия детайл на място, докато работите по него. Поради тази причина стандартните ленти не се използват за обработка, където прецизността е изключително важна.

Ако обаче сте машинист, не търсете нищо повече от прецизно менгеме. Това ще ви позволи да фрезовате детайла си, както и да го премествате по множество оси ‘. Също така ще можете да проследявате докъде премествате детайла си с вградени индикатори, които могат да бъдат намерени на някои по-висококачествени стъкла. Въпреки това, шублерите са склонни да вършат тази работа също толкова добре.

Едно много важно нещо при разглеждането на всякакви менгемета е материалът, от който е направен. Тъй като визите трябва да се справят с голямо разнообразие от задачи, тя трябва да бъде добре изградена и издръжлива. Най-добрият материал е добрият чугун или дори стоманата. По този начин менгемето ви няма да вибрира или да се клати, докато работите с него.

Машинните менгемета могат да бъдат чудесно допълнение към цеха, така че не забравяйте да разгледате материалите и приложението, преди да го закупите.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta