Å spille piano og leddgikt – er de relatert?

Å

Etter å ha lest en nyhetsartikkel om at Vladimir Ashkenazy måtte gi opp sitt offentlige pianospill på grunn av leddgikt begynte jeg å lure på om det var noen sammenheng mellom de to. Spørsmålet som skal stilles er pianospilling en god eller dårlig ting for leddene dine, og vil det indusere eller avskrekke deg fra å få leddgikt? Undersøkelsen min førte meg til noen interessante konklusjoner.

Riktig og feil måte å spille piano på: Pianospill induserer faktisk ikke leddgikt hvis du gjør det riktig. Etter å ha spilt piano selv i mine unge dager kan jeg si at det definitivt er en feil måte og en riktig måte å spille piano på. Før du begynner er det fingerøvelser som “femfingerøvelsen” og andre å gjøre. Disse øvelsene fungerer som en oppvarming og bidrar til å styrke fingrene og gjøre dem mer fleksible.

Å spille piano på riktig måte kan hjelpe leddgikt: Når du spiller piano må du også plassere håndleddene og hendene på riktig måte. Når du gjør dette vil du faktisk legge riktig press på fingrene og leddene dine. Dette vil faktisk forbedre blodsirkulasjonen til leddene dine og hjelpe med eventuelle leddproblemer.

Å spille piano hjelper deg virkelig hvis du har leddgikt og du spiller en viss tid på daglig basis. Men hvis du spiller for en levende som en konsertpianist, kan du ha noen problemer. Det er ikke slik at pianospill i seg selv induserer leddgikt, men hvis du har problemet allerede, på grunn av andre årsaker, kan for mye anstrengelse av leddene dine være dårlig.

Pluss når en konsertpianist har full arbeidsbelastning, må de øve opptil 8 timer om dagen. Mye av dette vil være repeterende fraser om og om igjen. Dette repeterende mønsteret av hendene kan være en belastning på leddene. Det er godt dokumentert at gjentatte leddbevegelser kan være en faktor i leddgikt. Etter en tid kan leddgikt snike seg opp på en utøver på grunn av denne belastningen på leddene.

Men overraskende nok hører du ikke om leddgikt som stopper pianister i sporene deres for ofte. Gitt disse fakta ser det ut til at pianospill faktisk er bra for leddene dine, og selv om det kanskje ikke alltid forhindrer denne sykdommen, er det god terapi for leddene dine og kan hjelpe deg med leddgikt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta