Anti-aldringstips – Får klor huden din til å eldes raskere?

A

Klor har blitt tilsatt vannforsyningen vår siden tidlig på 1900-tallet, og for det meste har det egentlig ikke endret seg mye de siste 100 årene. Hvis du noen gang har svømt i et klorbasseng, vet du hvor tøft det kan være for øynene, huden og til og med lungene dine, men visste du at klor faktisk får huden til å eldes raskere?

Vel, hvis du ikke visste at du er i ferd med å finne ut hva klor gjør med huden din. La oss starte med å avklare én ting – klor brukes ikke fordi det er det sikreste kjemikaliet for å desinfisere vannforsyningen vår, det brukes fordi det er billigst. Studier har vist at kreftrisikoen hos de som drikker klorvann er 93 % høyere enn hos de som ikke drikker det. Det i seg selv burde få deg til å stoppe opp og legge merke til det. Men hva med huden din?

Kloret i vannet kan gjøre det trygt å drikke, men i prosessen ødelegger det huden din. Klor er klassifisert som et oksidativt middel som er designet for å angripe alle levende organiske stoffer. Det er derfor bakterier i vann blir drept. Det er imidlertid også grunnen til at huden din er så sårbar for skade; det er tross alt også et organisk materiale.

Men det blir verre. Når du har en varm dusj, fordamper klor i luften og kombineres med organiske forbindelser som henger rundt i luften og resultatet er dannelsen av kloroformgass, som er sterkt irriterende for lungene dine, og det kan også forårsake tretthet. Faktisk kan du absorbere mer klor i en 5 minutters dusj enn du ville drikke 12 liter vann fra springen på en dag! Hvis du planlegger å dusje, så tenk på å bruke et dusjfilter for å filtrere ut klor fra vannet.

Klor gjør at huden din blir tørr og håret sprøtt. Og fordi huden vår er som en svamp som absorberer det som er plassert på den, har studier vist at du er i fare for mer alvorlige sykdommer som brystkreft.

Ettersom klor tørker ut huden, eldes huden raskere. En av de beste måtene å bekjempe effekten av klorert vann er å legge til et av de spesielle filtreringssystemene til hjemmets vannsystem. Du kan også kjøpe spesialfiltre som festes til dusjen, som kan fjerne klor. Det er best hvis du helt kan eliminere klor i hele vannsystemet, inkludert drikkevannet.

Det finnes også kremer du kan bruke på kroppen din som danner en barriere som vil beskytte huden din mot klor når du dusjer. Det vil imidlertid ikke stoppe deg fra å puste inn dampene.

Det er også viktig å holde huden godt hydrert med en kvalitetsfuktighetskrem. Husk at eksponering for vann selv uten klor kan føre til at du får tørr hud, og det vil elde huden din fordi elastisiteten er redusert. Hvordan løse dette problemet med klor? Bruk et dusjfilter for å filtrere bort det skadelige kloret. Dette vil holde huden myk og smidig og bidra til å beskytte huden.

Nå som du vet hva klor kan gjøre med huden din, må du vurdere alternativene dine, ikke bare for å bremse prosessen med aldring av huden, men også for din generelle helse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta