Autoimmun artritt: Det du må vite

A

Har du noen gang opplevd hovne ledd og muskelstivhet? Har fingertuppene dine benete knuter? Gjør det vondt i begge knærne når du går? Har du noen gang blitt diagnostisert med “Inflammatory Arthritis”, og deretter fortalt at din eneste mulighet er å ta medisiner som kanskje eller ikke kan hjelpe midlertidig med betennelse, men ikke selve sykdommen? Hvis det virkelig er leddgikt, hvordan bestemmer du hvilken type, og hvilke naturlige endringer kan du gjøre i din livsstil for å redusere betennelse? Det er over 100 typer leddgikt og relaterte tilstander, og hver type har en rekke forskjellige naturlig metoder for å lindre de sekundære forholdene, ved å ta opp årsaken og primærtilstanden. 46 millioner mennesker har for tiden leddgikt i USA, og det tallet forventes å stige til 70 millioner innen 2030. La oss ta en titt på de mest populære typene, Revmatoid og Psoriasisartritt, og Systemisk Lupus Erythematosus (SLE), oppført nedenfor:

Leddgikt: En kronisk sykdom som rammer nesten 2,1 millioner amerikanere, omtrent 75% av de berørte er kvinner. Ifølge Journal, Arthritis & Rheumatism, har anslagsvis 300 000 barn under 18 år leddgikt eller en revmatisk tilstand, som er omtrent 1 av hver 250 amerikanske barn. Det er også den mest populære årsaken til funksjonshemming hos voksne i USA de siste tjue årene. Det har en tendens til å påvirke leddpar; for eksempel både knær og begge hender, og kan også påvirke ryggraden. Det er IKKE strukturelt basert, og kan forverres av kroppens reaksjon på inflammatoriske matvarer og feil kosthold. Det er nært knyttet til en tilstand som kalles “Leaky Guy Syndrome.”

Psoriasisartritt: En kronisk hud- og betennelsessykdom som er mest utbredt hos mennesker i 40- eller 50 -årene, som påvirker begge kjønn likt. Det kan forekomme i mange ledd; oftest i fingertuppene (distale falanger) og tær. De ser ut som et par miniknuter som er harde og ømme. Omtrent 80% av pasientene som lider av denne artritt utvikler hudsykdommen Psoriasis tidligere i livet. Vanligvis mildere enn fetteren Revmatoid artritt, påvirker det ikke matchende par ledd. Symptomer som er unike for denne tilstanden inkluderer benete knuter på sifre, pitted negler, pølse-lignende utseende av fingre og tær, øyebetennelse og grålige flekker på albuer, knær og nedre ryggrad.

Lupus (SLE): En annen fetter til Revmatoid og Psoriasisartritt, Lupus forekommer hos omtrent 2 millioner mennesker i USA Faktisk lider flere mennesker med Lupus enn cerebral parese, cystisk fibrose, og multippel sklerose kombinert. Denne tilstanden er ni ganger mer utbredt hos kvinner enn hos menn. Interessant nok er begrepet “Lupus“betyr” ulv “. Symptomer som er unike for Lupus er et “rødt sommerfuglutslett” i ansiktet som strekker seg under øynene, over nesebroen og inn i kinnene. Denne røde fargen, “Erythematosus“, betyr” rødhet “. Det påvirker mange deler av kroppen, og er ofte ledsaget av hudutslett, feber, tretthet og nyreproblemer. Lupus kan også ha “oppblussninger”, ofte forårsaket av medisiner, miljø, inflammatorisk mat og stress.

Alle de tre artritidene som er oppført ovenfor er klassifisert som autoimmune sykdommer, og oppstår når kroppen angriper sine egne celler og forårsaker hevelse i ledd, rødhet, stivhet, smerte og kan forårsake misdannelse i bein og omkringliggende bløtvev. Disse forholdene kan også påvirke forskjellige bløtvev og organer i kroppen, inkludert fordøyelseskanalen (hvor størstedelen av immunsystemet ditt befinner seg). Fordi autoimmune artritider har en genetisk komponent, kan påførte mennesker reagere på forskjellige måter.

Kiropraktikk kan hjelpe mange mennesker som er berørt av denne typen Leddgikt ved forsiktig å mobilisere leddene og redusere smerter med justeringer av ryggraden og ekstremiteten. Sammen med ryggradskorreksjon av en strukturbasert kiropraktor, er tøyning veldig viktig. Strekk bidrar til å redusere tetthet i muskler, og øke blodstrømmen og oksygenering i leddene for å fremme helbredelse.

Ernæringsmessig er inntak av betennelsesdempende mat ekstremt nyttig, sammen med omega-3 fiskeoljer og glukosamin. Glukosamin kan hjelpe til med reparasjon av brusk, muskler og leddbånd, ved å hjelpe til med å produsere glykosaminoglykan, et nødvendig molekyl som brukes i dannelse og reparasjon av leddbrusk. Spør legen din før du vurderer. I tillegg er det et must å spise et antiinflammatorisk kosthold: Unngå alt meieri (ja, til og med ost), matvarer basert på hvitt mel, pasta, andre poteter enn yams og hvit ris, ettersom alle forårsaker hevelse og oppblåsthet. Matvarer som ananas, sitroner, papaya, bær og ingefærrot, gurkemeie, grønn og hvit te, tang, brokkoli, syltetøy, shiitake -sopp og ekstra jomfruolivenolje er fantastiske naturlige inflammatoriske midler.

Det er flere naturlige metoder for å behandle autoimmune artritider. Mange mennesker søker mer enn noen gang naturlige korreksjoner for å løse årsakene til autoimmune sykdommer, og ikke bare “lappe eller tildekke” smerten og andre tilhørende sekundære tilstander.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta