Behandling av revmatoid artritt – syv trinn for å starte helbredelse

B

“For til dem som har, vil det bli gitt mer, og de vil ha overflod; men fra dem som ikke har noe, skal det de har, bli tatt bort.“Matteus 13:12

Når det gjelder helse, er den siste delen, “men fra dem som ikke har noe, selv det de har, tatt bort”, smertelig sant. For eksempel, ifølge Center for Disease Control and Prevention, har 51 prosent av voksne med diabetes også leddgikt, 55 prosent av voksne med hjertesykdom har også leddgikt, 48 prosent av voksne med høyt blodtrykk har også leddgikt og 45 prosent av voksne med høyt kolesterol har også leddgikt.

Når en ting som aspekt av helsen vår går galt, følger ofte mange andre aspekter. Så hvis dette er deg, hva kan du gjøre? Hvordan kan bli en av de “som har” og til hvem “mer vil bli gitt”?

Svaret er å ta små skritt for å forbedre helsen din. Hvert lille trinn gjør deg til en som har og til en som skal gis mer.

Syv fornuftige trinn for effektiv behandling av revmatoid artritt

1. Hvis du har revmatoid artritt, kan du ta leddene gjennom hele bevegelsesområdet hver dag. Det hjelper deg med å beholde mobiliteten du fortsatt har og over tid utvide din mobilitet.

2. Gjør det du kan for å øke muskelstyrken din, både innenfor dine daglige og øyeblikk for øyeblikksgrenser, noe som også vil beskytte leddene og gjøre det mer mulig for deg å trene. Hvis din mobilitet er begrenset, kan du begynne med å gjøre isotoniske øvelser du kan sitte eller legge deg ned på.

3. Spesielt hvis du allerede er svak, må du kanskje gjøre enkle vektløftinger hjemme. Boken Strong Women Stay Young av Miriam Nelson tilbyr et utmerket hjemmeprogram for både menn og kvinner som gjør underverker for selv de skrøpelige på sykehjem. Et hjemmevektløftingsprogram kan ofte gjøre en stor forskjell i evnen til å gå og til senere å trene. Og hvis du fortsatt er relativt sterk, vil du også bli sterkere og bedre i stand til å fungere.

4. Hvis du er overvektig, gå ned i vekt. Selv å miste bare 10 kilo kan redusere leddsmerter betydelig. Gå ned i vekt og spise et sunt kosthold kan også redusere risikoen for diabetes, hjertesykdom, høyt blodtrykk og høyt kolesterol dramatisk, noe som bidrar til å stoppe og til og med reversere en nedadgående helseeffekt.

5. Hvis du opplever betennelse (alle med aktiv leddgikt har betennelse), ta en blodprøve som kan påvise alle type IV eller forsinkede sensitivitetsimmunsystemreaksjoner. Dette vil identifisere kostholds- og miljøutløsere. Immunsystemreaksjoner av type IV er typen immunsystemreaksjoner som ligger bak kronisk betennelse. Klassiske matfølsomhetstester som hudprøvetesten oppdager type I immunsystemreaksjon, som ikke er relatert til leddgikt. Antistofftester (ofte kalt Eliza -tester) oppdager noen type IV -immunsystemreaksjoner og savner andre. De spesifikke matvarene og kjemikaliene som utløser betennelse varierer fra person til person og kan variere over tid, selv for den samme personen. Derfor er det viktig å bli testet individuelt for det du reagerer mot nå, ikke en tid tidligere. Det er også derfor du ikke kan stole på andres liste over hva som utløser leddgikt. Du er unik. Du må kjenne til og eliminere dine unike triggere, de som er i bruk akkurat nå.

6. Hvis du har et godt forhold til familien din, verdsetter det og styrker det. Hvis du ikke gjør det, gjør det du kan for å helbrede disse forholdene eller skape andre som støtter. Sunne relasjoner støtter fysisk helse. For eksempel publiserte The American Pain Associated nylig en studie som viser (ikke overraskende) at sterke ekteskap forbedrer funksjonen for pasienter med revmatoid artritt.

7. Finn en åndelig praksis som appellerer til deg, og sett av tid til det i livet ditt. De største åndelige mestere er de største helbredere. For eksempel kalles Buddha den store legen. Jesus er kjent for sin helbredelse. Hver åndelig tradisjon har sin egen helbredende tradisjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta