Hva betyr det å leve med revmatoid artritt?

H

Når du tenker på revmatoid artritt, også referert til som RA, tenker du på bankende ledd og begrenset mobilitet, uforklarlig smerte og uhelbredelig ubehag. Men hva er egentlig revmatoid artritt? Det er definert av Arthritis Foundation som en autoimmun sykdom. Leger og forskere er til syvende og sist usikre på hva som er den endelige årsaken til revmatoid artritt; men de vet at det er relatert til immunsystemet på en eller annen måte. Når immunsystemet ikke fungerer som det skal, kan det ved et uhell angripe leddene og forårsake hevelse, smerte og immobilitet. Leddene som dette vanligvis påvirker er de mindre leddene i hender, føtter, håndledd og ankler.

Er revmatoid artritt genetisk?

Akkurat nå studerer forskere DNA -markører som indikerer om du vil utvikle RA eller ikke, men det er rett og slett ikke nok forskning til å ha et definitivt svar. De fleste leger anbefaler at hvis du har en forelder eller besteforelder som har ledd med revmatoid artritt, bør du ta forebyggende tiltak som å ikke røyke eller spise et kosthold som inneholder mye sunne Omega -fettsyrer. Selv om det ikke er en garanti for at du vil lide av RA på grunn av din familiehistorie, kan det å ta disse tiltakene være med på å forebygge revmatoid artritt og kontrollere RA -symptomer.

Hva er de første tegnene på revmatoid artritt?

Tegnene på revmatoid artritt i det tidlige stadiet av sykdommen kan omfatte smerte og ømhet. Imidlertid kan det være fravær av typisk rødhet og hevelse i løpet av dette tidlige stadiet som vanligvis vises etter hvert som sykdommen utvikler seg. Symptomer på revmatoid artritt kan omfatte:

Leddsmerter –
Dette kan inkludere morgenstivhet i tretti minutter eller lenger. Det kan påvirke de samme leddene på begge sider av kroppen, ofte de små leddene i hendene og håndleddene, med mer enn ett ledd som påvirkes.

Tretthet –
Mange mennesker kan oppleve tap av energi eller føle seg usedvanlig slitne uten grunn.

Tap av Appetit –
Den pågående betennelsen kan føre til at en person blir mindre sulten eller opplever kvalme.

Lavgradig feber –
Betennelsen kan også forårsake lav feber i kroppen ettersom immunsystemet bekjemper de ikke-eksisterende bakteriene. Denne lave feberen kan forårsake hodepine og noen smerter i kroppen.

Hvor lenge varer RA -bluss?

Å vite hvor lenge du må oppleve symptomer vil hjelpe deg med å håndtere smerten. Lengden på en RA -bluss avhenger av type behandling og hvor raskt du starter behandlingen. Hvis bluss ikke blir behandlet, kan de vare i uker eller måneder. Adressering av en oppblussing av RA umiddelbart kan redusere varigheten betydelig – fra uker til dager. Behandlingen av revmatoid artritt er nøkkelen til å lindre symptomer på smerte og lidelse.

Hvordan lindrer du leddgikt?
En av de første måtene å bekjempe symptomene på RA er å forberede deg mentalt: vet hva du kan forvente, som du nettopp har lært. Deretter må du vite hva du kan gjøre med det. Holistiske behandlinger av revmatoid artritt inkluderer:

Fysioterapi –
Se en fysioterapeut som kan tildele deg visse øvelser og aktiviteter som vil bidra til å styrke kroppen og musklene dine, noe som igjen vil bidra til å lindre leddsmerter.

Naturmedisiner –
Naturlige terapier som varme og kuldebehandling kan bidra til å lette hevelse og smerte ved RA. I tillegg til disse har magnetbehandlinger blitt brukt som en måte å lindre smerten ved artrose og kan være nyttige for RA -behandling. Meditasjon har også blitt testet og vist seg å være nyttig med symptomer og stress ved RA. Ved å slappe av sinnet slapper du av kroppen og fjerner deg dermed fra smerten og opprøret.

Endringer i mat og kosthold –
Det er noen matvarer og kosttilskudd som mistenkes å hjelpe mot symptomene på RA. Et av de beste kosttilskuddene å ta er fiskeolje. Omega-3-fettsyren i fiskeolje bidrar til å smøre leddene og lindre smerten ved RA. I tillegg kan det å spise hel og sunn mat som fisk og valnøtter, som er fullpakket med Omega-3, bidra til å redusere hevelse og betennelse forårsaket av RA. Emuolje, som er høy i Omega-6 og Omega-9 fettsyrer, kan også redusere betennelse. Emu -olje har vist seg bedre enn fiskeolje for å redusere effekten av betennelse ifølge noen studier.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta