Hva er forskjellen mellom anti -aging kremer og fuktighetsgivende kremer?

H

Det er en verden av forskjell mellom antialdringskremer og fuktighetsgivende kremer. For det første er hver formulert med forskjellige mål i tankene. Selv om begge tar sikte på vakker hud, er fokuset for hver enkelt annerledes. Fuktighetsgivende kremer er bare ment for å behandle tørr hud, men kremer mot aldring dekker et bredere spekter av hudproblemer, spesielt de som er relatert til aldringsprosessen, for eksempel fine linjer og rynker, kråkefot, mørke ringer, øyeposer, slappe lokk , og ja, tørr hud.

Anti aging kremer og fuktighetskremer er også forskjellige i sammensetning. Vanligvis består vanlige fuktighetskremer av tre grunnleggende ingredienser:

  • Vannbindemidler eller fuktighetsbevarende midler som skal holde huden hydrert, spesielt under fuktige forhold. Hyaluronsyre, sorbitol, glyserin og urea brukes ofte som fuktighetsgivende kremer.
  • Bløtgjøringsmidler (noen ganger kalt fyllstoffer), for eksempel kakaosmør, sheasmør, palme kjerneolje og lanolin, for å gjenopprette naturlige oljer og gjøre huden mykere.
  • Vitaminer som gir næring til huden. Vitamin A og E finnes vanligvis i fuktighetsgivende kremer.

Anti aging kremer kan i mellomtiden også inneholde disse ingrediensene, men med tillegg av:

  • Antioksidanter. Anti aging kremer inneholder mer enn bare vitaminer, de har kraftige antioksidanter som Coenzym Q10 også for å bekjempe frie radikaler som akselererer aldringsprosessen.
  • Fruktsyrer eller hydroksylsyrer for å fjerne døde hudceller.
  • Peptider stimulerer produksjonen av kollagen som fungerer som et fyllstoff for å få de fine linjene og rynkene til å virke mindre synlige.
  • Retinol som hjelper til med å reversere aldring ved å stimulere vekst av nye hudceller.
  • Kinetin som, i likhet med peptider, bidrar til å øke produksjonen av kollagen.
  • Hydroksylsyrer fjerner døde hudceller og avslører yngre, mykere og vakrere hud.

Anti aging kremer kan fungere som fuktighetskremer selv, men fuktighetsgivende produkter kan ikke doble opp som en anti aging krem. Selv om mange fuktighetskremer i dag inneholder hydroksylsyrer, er de fremdeles klassifisert som fuktighetskremer i fravær av andre aldersdefinerende ingredienser. Det bør imidlertid ikke være noen grunn til å være forvirret om hvilken skjønnhetskrem du trenger. Hvis tørr hud dukker opp før de andre tegnene på aldring gjør det, er problemet ditt ganske enkelt at huden din er tørr, og dette kan løses med en fuktighetskrem av god kvalitet. På den annen side hvis aldersflekker, sammen med tørr hud, allerede begynner å bli mer synlige enn du vil innrømme, så er det du trenger en anti -aging krem, ikke en fuktighetsgivende krem.

Når det er best å bruke den ene, er det imidlertid vanskelig å si. For folk som ikke er så velsignet med god genetikk, kan behovet for å bruke en fuktighetskrem komme tidligere enn de fleste. På samme måte kan det hende at folk som har tatt godt vare på huden sin fra starten, kanskje ikke trenger en krem ​​mot aldring, selv om de allerede er i 30 -årene. Poenget er at du bestemmer hva og når du skal bruke disse skjønnhetsproduktene basert på hudens tilstand.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta