Hvordan behandle leddgikt i ryggraden hos hunder

H

Et av de vanligste problemene hos eldre og større hunder er leddgikt i ryggraden til hunder. Dette kan ofte være forårsaket av for mye fysisk aktivitet i treningen av hunder. Mange hunder oppfordres til å hoppe etter ballen når de er unge. Dette forårsaker støt i bakbenene og fører til tidlig leddgikt. Spill for all del ball med hunden din, men ikke la den hoppe for høyt – kast ballen “lavere” slik at hunden din kan fange den, men ikke hopper opp i luften.

Det som skjer i denne tilstanden er en forringelse av vevet i og rundt ryggvirvlene. Årsaken kan være relatert til aldringsprosessen. Sammenbruddet forårsaker betennelse og en viss grad av press på spinalnervene som forsyner bakparten. Vanskeligheter med å kontrollere muskelbevegelser og gange utvikler seg til en lammelse.

Dyret går ned i bakparten og drar seg patetisk rundt på forbeina. Jeg har også sett forbeina bli påvirket. Bena blir stive og ustøe og til slutt er dyret helt nede og kan ikke reise seg.

Et symptom på leddgikt hos hunder inkluderer dårlig appetitt. Du vil oppleve at hunden din er mindre aktiv, svak og spiser ikke så mye som før. Sykdommen blir kanskje ikke lagt merke til så tidlig, men du vil observere tretthet, motstand mot å gå, klatre og leke. Dette er tegn på tidlig stadium av leddgikt.

Når det er for mye smerte og følsomhet i ryggraden blir dette tydeligere at hunden lider av sykdommen. Progressivt tap av kontroll over bakbensmuskulaturen med tilhørende trekking av potene, svaiing av bakenden og redusert evne til å gå og hoppe. Utvikler seg til slutt til en lammelse i bakparten og kan bevege seg fremover, noe som påvirker forbena og hjernen. Ses hyppigst hos aldrende hunder.

Vi må være på vakt med tegn og symptomer på leddgikt i ryggraden til hundene våre. Dette er en dødelig sykdom og lar faktisk hundene våre lide. Ved tidlig behandling kan komplikasjoner imidlertid forhindres. Få hundene dine undersøkt av veterinæren regelmessig.

Vi kan ikke alltid anta at kjæledyrene våre er i god stand. Profesjonell omsorg er viktigere. Les og undersøk. Informasjon om tegn og symptomer vekker oss til at noe må gjøres.

Leddgikt i ryggraden hos hunder er svært vanlig for hunder. Tidlig oppdagelse er nødvendig. Når tilstanden blir verst, vil det koste oss for mye penger og fortsatt er det ingen garanti for å overleve fra sykdommen.

Kjæledyr kan ikke snakke rett til deg. Følelsene deres kan bare uttrykkes gjennom handlingene deres. Du må være mer følsom overfor dem. Du mater dem ikke bare, men du må tilbringe tid med dem oftere for at du skal legge merke til tilstanden deres. Når du vet at du har symptomer på leddgikt i ryggraden til hunder, er det når du bør vurdere at hunden din trenger umiddelbar oppmerksomhet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta