Hvordan bekjempe leddgikt naturlig med beinbuljong

H

Hva er Bone Broth?

Benbuljong (BB) har blitt konsumert i ulike kulturer i tusenvis av år. Det tillot folk å få mest mulig ut av dyrene og husdyrene de spiste. Den dag i dag er det ofte tenkt på som et praktisk og rimelig måltid.

Den er i grunnen som all annen buljong, bortsett fra at den lages med rester av bein og får putre veldig lenge. Denne enkle prosessen gir deg massevis av næringsstoffer som kroppen din vil takke deg for. Overfloden av helsefordeler gjør det til et av de mest næringsrike måltidene du kan spise.

Du kan ganske enkelt bruke rester av bein fra måltidene dine eller kjøpe en pose rester fra din lokale slakter. Dette gjør det i utgangspunktet gratis eller utrolig billig, avhengig av de andre ingrediensene du bruker.

Selv om det faktum at beinbuljong er økonomisk er flott, er det mange andre grunner til å vurdere å spise mer av denne buljongen regelmessig.

Hvordan bekjemper beinbuljong betennelse?

BB har blitt ansett som en av de mest effektive naturlige behandlingene for å bekjempe betennelse og kroniske leddsmerter.

Den høye konsentrasjonen av næringsstoffer gjør denne eliksiren til en supermat for å håndtere betennelser. Benmargen som gis av beina som putres i buljongen, kan styrke immunforsvaret ditt, forbedre kroppens evne til å bekjempe betennelse – enten betennelsen er et resultat av leddgikt eller en annen tilstand.

Det er glukosamin som finnes i beinbuljong som ofte brukes i kosttilskudd for å bekjempe revmatoid artritt og inflammatorisk tarmsykdom.

For å beskytte ledd eller håndtere leddgikt, er det vanlig at en lege anbefaler at du tar et glukosamintilskudd. Glukosamin bidrar til å styrke brusken som demper bein i nærheten av ledd.

Når du blir eldre, eller hvis du lider av leddgikt, brytes denne brusken ned. Mens glukosamintilskudd ofte anbefales, har de bivirkninger, som hodepine, halsbrann og urolig mage.

Du kan få like mye glukosamin fra en stor porsjon fersk, smakfull beinbuljong. Best av alt – du bør ikke måtte håndtere noen av bivirkningene som noen ganger oppleves av folk som tar et glukosamintilskudd. Hvis du lider av leddgikt eller leddsmerter, legg til minst ett måltid som inneholder beinbuljong til kostholdet ditt hver dag.

Hvordan kan du bruke beinbuljong for å bekjempe betennelse?

Det første stedet å begynne, for å begynne å bekjempe betennelse med BB, er å vurdere maten som inneholder anti-inflammatoriske egenskaper, for eksempel:

 • Tomater

 • Oliven olje

 • Nøtter

 • Grønne, bladrike grønnsaker

 • Fet fisk

 • Jordbær

 • Kirsebær

 • Appelsiner

 • Blåbær

Hvis du lager en suppe eller lapskaus med buljongen din, er det relativt enkelt å inkludere flere av disse matvarene i kostholdet ditt. Du kan for eksempel lage en sunn buljong tomatsuppe eller legge til friske, grønne bladgrønnsaker til en lapskaus.

Å legge til fruktene som var oppført i en BB-oppskrift er litt vanskeligere. Et forslag for å kombinere frukt og BB er å erstatte vann eller melk i noen av favorittsmoothie-oppskriftene dine med buljong.

Avhengig av den generelle smaken på oppskriften, kan det være lurt å prøve å erstatte halvparten av melken eller vannet med buljongen – for å unngå å overdøve smoothien med smaken av buljongen.

Hvilke matvarer bør du unngå?

Følgende elementer er kjent for å fremme betennelse eller hindre kroppen din i å bekjempe betennelse på riktig måte. Kutt ned, eller eliminer helt, disse matvarene fra dine daglige måltider:

 • Soda

 • Stekt mat

 • Raffinerte karbohydrater

 • rødt kjøtt

 • Margarin

Brus og annen sukkersøtet drikke kan fremme betennelse. Sukkeret i disse drikkene gjør det vanskelig for kroppen din å bekjempe betennelsen. Dette gjelder også for sukker som finnes i raffinerte karbohydrater, som bakverk, bearbeidede bakevarer og hvitt brød.

Hvis ditt primære mål er å forhindre betennelse, kan beinbuljong være løsningen du har lett etter. Vurder å bruke noen av disse forslagene for å bekjempe betennelse og redusere smerterelatert leddgikt og andre inflammatoriske sykdommer.

Frokost Bone Bouillon Suppe Oppskrift

Vil du prøve beinbuljong? Her er en enkel, rask og enkel oppskrift på beinbuljongsuppe som du kan lage til frokost. Å ha en kopp beinbuljong med et par egg bør gi deg den næringen du trenger for å komme deg gjennom dagen, samtidig som du får en overflod av nyttige mineraler.

Denne oppskriften dekker morgenen din.

Ingredienser

 • 2 kopper Basic Bone Broth

 • En skvis fersk sitronsaft

 • 1 egg

 • 1 skive toast

 • ¼ kopp parmesanost

 • Oliven olje

 • Salt og pepper (etter smak)

Veibeskrivelse

For å begynne å tilberede frokostsuppen, varm opp de to koppene beinbuljong med en skvis sitronsaft i en middels kjele. Tilsett en dæsj salt og pepper og dekk deretter til kjelen. Kok opp buljongen og ta deretter av lokket. Senk varmen for å få buljongen til å småkoke.

Legg et stykke toast i bunnen av en suppeskål. Dryss litt av parmesanosten over toasten og drypp deretter en liten mengde olivenolje på toppen.

Knekk forsiktig et egg over buljongen. Egget skal begynne å koke uten å blandes inn i buljongen. Når det hvite begynner å spre seg, bruk en skje eller slikkepott til å brette hvitene inn igjen. Fortsett å småkoke i ca 3 til 4 minutter, eller til hvitene har stivnet.

Hell sakte suppen over toasten, mens du prøver å unngå å knekke eggeplommen. Når buljongen er hellet og egget lagt på toppen, dryss resten av parmesanosten på toppen og server deretter.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta