Hvordan skal VA vurdere en veterans service-tilkoblede leddgikt?

H

En av de mer vanlige medisinske tilstandene som militære veteraner søker å ha service-tilkoblet er leddgikt i knærne.

Det burde derfor ikke være noen overraskelse at en av de vanligste feilene som VA gjør, ikke klarer å vurdere artritt i knærne ordentlig.

Her er en generell oppsummering av hvordan du kan dobbeltsjekke VAs vurdering for å være sikker på at de har riktig evaluert og vurdert din servicekoblede leddgikt i kneet.

Før du begynner, er det viktig å forstå at VA generelt ikke har lov til å “pyramide” karakterer. En “pyramidevurdering” skjer når VA vurderer samme funksjonshemming under flere – og noen ganger forskjellige – diagnoser. Les forskriften i 38 CFR § 4.14 for å lære mer om pyramidevurderinger.

Leddgikt er annerledes. Hvis en militærveteran er tjenesteforbundet med leddgikt i knærne, kan denne veteranen ha rett til opptil 3 vurderinger for samme tilstand. Stikkordet er “kanskje” – det som er viktig er at VA vurderer og vurderer den unike måten leddgikt manifesterer seg i knærne.

Her er tre (3) faktorer som VA bør se på for å se hvordan du vurderer leddgikt i knærne for militære veteraner.

1) Funksjonelt tap. Funksjonelt tap er en begrensning for bevegelsesområdet til kneet. VA Rater bør fokusere på hva den militære veteranens medisinske journaler sier om hans/hennes evne til å utføre normale arbeidsbevegelser i kneet med “ekskursjon, fart, styrke, koordinering og utholdenhet”. Dette aspektet ved leddgikt i kneet er vanligvis vurdert under Diagnostic Codes 5000-5010 – (Diagnostic Codes and their criteria are found at 38 CFR Part 4.)

2) Ustabilitet. Ustabilitet er kneets manglende evne til å spille “støtte” -rollen det spiller – en manglende evne til å holde deg stående og balansert. Hvis denne begrensningen er til stede i kneleddgikt, bør VA -undersøkelsen vurdere den ved hjelp av tre (3) kriterier under Diagnostic Code 5257:

a) svak (som tilsvarer ytterligere 10% vurdering)

b) moderat (som tilsvarer ytterligere 20% rating)

c) alvorlig (som tilsvarer ytterligere 30% rating)

3. Smerter. Den vanligste og mest gjenkjennelige manifestasjonen av leddgikt er smerte. VA vurderer vanligvis ikke smerte ved å bestemme riktig vurdering for en sykdom eller tilstand. Leddgikt er litt annerledes; selv om det ikke er noe funksjonelt tap, kan VA -undersøkelsen gi en vurdering for smerte hvis det er tegn på at militærveteranen påvirkes av smerter når han eller hun bruker kneet ved normal, daglig, gjentatt bruk og/eller når smerter begrenser Bevegelsesområde.

Forvirret? Ikke bekymre deg. VA -eksaminatoren er sannsynligvis det også.

Jeg har sett mange feil og bisarre vurderinger og evalueringer av smerter for knytte leddgikt i kneet.

Faktisk så jeg nylig på en påstand der VA -undersøkelsen vurderte leddgikt som isjias. Isjias er en tilstand som er knyttet til nervene i ryggmargen; Selv om smerter kan henvise bena til knærne på isjias, var det ingen diagnose for tilstanden i C -filen – undersøkeren fant rett og slett aldri ut at leddgikt og isjias er to helt forskjellige tilstander.

Ett forbehold – forklaringen ovenfor er forenklet, og under fakta i saken din er det kanskje ikke den riktige analysen. Hver gang saken er annerledes, er enhver militær veterans medisinske situasjon unik.

Hvis du er en militærveteran med servicetilkoblet leddgikt i kneet, anbefales det på det sterkeste at du tar beslutningen om leddgikt – og kodebladet – til en advokat eller VSO -representant som er kjent med den riktige måten å vurdere leddgikt.

Hvis du ikke vet hva VA -koden er, er det enda viktigere at du får det til å få noen til å vurdere vurderingen din for å sikre at du får all den kompensasjonen du har krav på.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta