Kan kryoterapi for hele kroppen hjelpe meg å leve en sunn livsstil selv om jeg har leddgikt?

K

Leddgikt dreper livskvaliteten vår, konstant smerte bare ved å gjøre vanlige enkle oppgaver tar sitt toll på psyken vår og fortsetter å leve, men det trenger ikke være slik. Visste du at CryoTherapy opprinnelig ble brukt til å hjelpe pasienter med revmatoid artritt? Doktor Yamaguchi på slutten av 70-tallet begynte med minusgrader i korte varigheter på overflaten av huden (CryoTherapy) for å hjelpe pasientene hans med å håndtere smerten ved leddgikt. Uten de ekstreme smertene var pasientene i stand til å håndtere en mildere smerte og enkelt tolerere den, ofte i flere dager mellom behandlingene.

I dag kan en moderne Whole Body CyroTherapy-badstue levere nesten 8-10 ganger kaldere temperaturer til hele kroppen på en gang. Dette lindrer den kroniske betennelsen i leddene, slik at kroppen kan resette seg, samtidig som den øker kollagenproteinet i kroppen. Mange CryoTherapy-troende forteller hvordan det har vært “livsforandrende” for dem. Ikke lenger å måtte unngå favorittaktivitetene sine eller bli sittende fast og immobilisert av smerte. Noen mennesker har til og med vært i stand til å droppe smertestillende medisiner sammen med andre leddgiktmedisiner.

Hvordan gjør kryoterapi det?

Det er kjent at CryoTherapy hjelper til med å indusere kollagenproteinet, som hjelper til med å styrke bein, ledd, sener og brusk. Det er også kjent at CryoTherapy bidrar til å redusere betennelse – kronisk betennelse er ansvarlig for mye av smerten som led av revmatoid artritt. Vi vet at CryoTherapy bidrar til å produsere antioksidanter i blodet, noe annet de med revmatoid artritt mangler kapasitet.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvorfor det fungerer så bra eller hvorfor de som har leddgikt sverger til Whole Body CryoTherapy. Vi vet at det senker histaminreaksjonene i kroppen. Forskning pågår fortsatt, men når en 75-åring som har leddgikt kan gå ut og spille tennis igjen med venner, er det noe som skjer. Det er ikke en tilfeldighet.

En klinisk forskningsstudie viste merkbar forbedring med mellom 1-3 kryoterapiøkter og etter 10-15 økter fortalte pasienter om tilbaketrekkende symptomer og en drastisk reduksjon i smerte. Sammen med fysioterapi var noen få pasienter i stand til å droppe rullestolen, mens alle bemerket at de var lettere å bevege seg. Disse resultatene fortsatte i 6 måneder etter behandlingen. Spør legen din om du bør prøve Whole Body CryoTherapy, kanskje du kan slippe disse medisinene også?

La oss nå undersøke et par forskningsartikler om dette emnet, skal vi? Det første jeg vil gjøre oppmerksom på er: “Kryoterapi reduserer histaminnivået i blodet til pasienter med revmatoid artritt,” av E. Wojtecka-Lukasik • K. Ksiezopolska-Orlowska • E. Gaszewska • O. Krasowicz-Towalska • P. Rzodkiewicz • D. Maslinska • D. Szukiewicz • S. Maslinski og publisert 18. desember 2009 (Inflamm. Res. (2010) 59 (Suppl 2):S253-S255 DOI 10.1007/s00011-0409-01 ).

En annen artikkel som er verdt å nevne er: “The Influence of Temperature and Fibril Stability on Degradation of Cartilage Collagen by Rheumatoid Synovial Collagenase,” av Edward D. Harris, Jr., MD, og ​​Peter A. McCroskery, MS (N Engl J Med 1974) ; 290:1-6 DOI: 10.1056/NEJM197401032900101).

Og det siste stykket av forskningen var en pilotstudie, som viste at det ga fordeler: “Seriell helkroppskryoterapi i criostream for inflammatoriske revmatiske sykdommer,” (PMID:18548207).

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta