Kan Oregano-olje hjelpe mot leddgikt?

K

Leddgikt er en medisinsk tilstand som påvirker muskel- og skjelettsystemet, spesielt leddene. Det er den viktigste årsaken til funksjonshemming hos personer over 55 år. Det finnes mange typer leddgikt, men de vanligste er slitasjegikt, revmatoid artritt og giktgikt. Hver av dem har forskjellige symptomer, men alle er preget av smerte, betennelse og stivhet i ledd. Det er ikke uvanlig at de som lider av alvorlige tilfeller av leddgikt opplever funksjonshemming og funksjonstap.

En viktig faktor for å opprettholde helsen din er kroppens evne til å tolerere slitasje før dens inflammatoriske autoimmune evne begynner å fungere. Dette er viktig spesielt når du er i stressende situasjoner. Moderne forskning har vist at det er visse T-celler som fungerer for å regulere din toleranse for stress ved å aktivere et naturlig anti-inflammatorisk forsvarssystem kjent som varmesjokkproteiner eller HSP. Levetiden din er direkte relatert til din evne til å aktivere disse HSP-ene.

Forskere har utført dyrelaboratoriestudier som viste at carvacrol, en hovedkomponent i oreganoolje, kan aktivere HSP gjennom de regulatoriske T-cellene og stoppe eksperimentelt produsert leddgikt. Forskerne konkluderte med at oreganoolje hadde en “enestående kapasitet” til å aktivere HSP gjennom T-cellene. Den eksperimentelt induserte leddgikten ble fullstendig undertrykt. Det betydde at carvacrol faktisk kan øke responsen til de beskyttende T-cellene mot selvstressprotein og redusere betennelsen.

I tillegg viste et tidligere dyreforsøk evnen til carvacrol som et kraftig smertestillende middel. Dette korrelerer vakkert med det faktum at oreganoolje kan være til nytte for de som lider av leddgikt.

Olje av oregano er et naturlig produkt avledet fra den ville oreganoplanten Origanum vulgare. Denne planten finnes opprinnelig i fjelltoppene i Hellas, Tyrkia og Portugal. Den spesielle kombinasjonen av jordmineralene og klimaet i denne regionen antas å være årsaken til at oreganoolje inneholder svært kraftige stoffer. De tidlige grekerne har brukt denne planten til å behandle sine vanlige plager.

Ved hjelp av våre moderne vitenskapsmenn er det nå bekreftet at denne essensielle oljen virkelig kan være effektiv som behandlingsmetode for mange sykdommer. Årsaken er at olje av oregano inneholder mange fenoler som kan brukes til antimikrobielle formål. En av dens aktive komponenter er carvacrol, som (som tidligere nevnt) kan være svært effektiv i behandling av leddgikt.

Hvis du lider av leddgikt, kan du bruke olje av oregano for å lindre smerten og betennelsen i leddene dine. Her er noen måter du kan bruke denne essensielle oljen til dette formålet.

• Bland 1 dråpe oreganoolje med 5 dråper virgin olivenolje eller kokosolje. Påfør denne blandingen sjenerøst på de berørte leddene.

• Bruk den samme blandingen for å lindre deg selv fra forstuinger, kramper, bursitt, såre muskler og forskjellige betennelsesproblemer.

• For å lette behandlingen kan du også ta olje av oregano internt ved å tilsette to dråper av oljen i et glass vann eller juicedrikk. Det finnes også oreganokapsler som du kan ta hvis du ikke tåler smaken. Det anbefales at du drikker mer vann for å forbedre den helbredende effekten av oljen.

Det er alltid en god praksis å gjøre en lappetest før du påfører oreganoolje i store områder av huden din. Dette vil fortelle deg om du har allergiske reaksjoner på dette stoffet. Hvis det er tilfelle, må du fortynne oljen med virgin olivenolje eller kokosolje for å myke opp effekten.

Olje av oregano for leddgikt er virkelig verdt et forsøk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta