Leddgikt "Avlaster" Knestøtter – Enkelthengslet vs dobbelthengslet

L

Ifølge USA Today har antallet kneproteseoperasjoner økt betydelig de siste 20 årene, og har kostet vår regjering over 5 milliarder dollar. Dette beløpet vil fortsette å vokse ettersom babyboom-generasjonen fortsetter å eldes. Nye teknologier blir tatt i bruk for å redusere behovet for kneprotese.

Stamcellebehandlinger, delvis kneprotese, arthrosurfacing og HemiCap-implantater er bare noen av de nye behandlingene som brukes som et alternativ til den leddødeleggende prosedyren kjent som det totale kneet.

En annen eksisterende konservativ behandling er bruken av leddgikt eller “unloader” knestøtte. Disse stive innrammede selene har blitt brukt i over et tiår, og er designet for å redusere “bein på bein”-kontakten mellom lårbenet og tibia. Disse leddgiktstativene er begrenset gitt det faktum at de kun kan brukes uni-kompartmentelt. Hvis begge deler av kneet (medialt og lateralt) viser alvorlig leddgikt, med mangel på brusk og leddvæske, er ikke avlastertypen av seler effektive. I tilfeller av pasienter med enten medial eller lateral unicompartmental artrose, kan disse typene knestøtter ha en betydelig innvirkning på en pasients aktivitet ved å redusere smerten og hevelsen forbundet med leddgikt i kneet og forlenge den forventede levetiden til kneet til det tidspunktet disse nye teknologiene kan brukes.

De fleste knestøtter for avlaster fungerer på to måter, og bruker den samme prinsippeffekten for å fjerne stress fra en av de to avdelingene i kneleddet. Når den mediale eller indre delen av kneet er påvirket, kan en varusdeformitet eller bøying av kneleddet sees på røntgen, og hvis den er alvorlig, kan den ses klinisk når en pasient står.

På samme måte, med det laterale eller ytre kammeret påvirket, utvikles en valgus-deformitet eller kneet. Noen bukseseler, som Breg Fusion og X2K OA Knee Braces fungerer ved å påføre trykk direkte på kneleddet i et forsøk på å korrigere varus- eller valgus-deformiteten og “gjøre kneet rett”. Dette har effekten av å redusere trykket i den berørte delen av kneet og omfordele vekten til skinnen og den andre delen.

Seler som DonJoy Nano eller OA Adjuster fungerer ved å bøye låret og benet til en rettere posisjon, i stedet for å utøve direkte press på kneleddet. Denne typen knestøtte for avlaster fungerer godt med pasienter med alvorlig leddgikt og palpable smerter og trykk ved kneleddet. Ved alvorlig leddgikt med pasienter som lider av sterke smerter, kan resultatene være ganske umiddelbare.

I løpet av de siste årene har enkelthengslede leddgiktseler kommet inn på markedet, med fordelene av å være lettere og mer behagelige å ha på.

Så hvordan velger en lege eller pasient mellom en enkelthengslet leddgiktskinne eller dobbelthengslet? Og hvordan velger du mellom direkte knekorreksjon eller lår/benkorreksjon?

Valget avhenger virkelig av pasienten og visse faktorer som vil eliminere noen av valgene du har. Vanligvis har yngre personer fordel av doble hengslede bukseseler da de gir ekstra knestabilitet for å beskytte menisken, kollaterale leddbånd og ACL/PCL.

Aktive idrettsutøvere og personer som deltar i idretter med høyere effekt og kontakt, har ekstra fordeler når de bruker en dobbelthengslet tannregulering. Eldre individer eller personer med mer stillesittende livsstil kan ha bedre nytte av enkelthengslede seler, på grunn av den ekstra komforten og passformen til disse enhetene.

Pasienter med betydelig hevelse i kneet, eller knær som ikke samsvarer med standard hyllemål, kan ha nytte av enkelthengslede bukseseler, igjen for å gi en bedre passform og mindre begrensning av hevelse i kneet. bekken og økt Q-vinkel.

Når du velger en knestøtte, er det alltid best å rådføre seg med din behandlende lege, terapeut eller helsepersonell. De vil kunne avgjøre hvilken knestøtte for avlaster som er best for din situasjon basert på kliniske og radiologiske funn.

Å gå på nettet og kjøpe en leddgiktsknestøtte uten kunnskap om tilstanden din kan gjøre situasjonen mye verre og stadig mer smertefull. Det anbefales alltid at hvis du går på nettet for å kjøpe en leddgiktsknestøtte, velger du et selskap som har erfaring med denne typen medisinske produkter og kan hjelpe deg og legen din i riktig retning.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta