Leddgikt – Bli kvitt den smerten

L

Leddgikt er et begrep som brukes mye for å beskrive mange forhold som påvirker muskuloskeletale systemet. Det finnes forskjellige typer leddgikt: osteoartritt, som er forårsaket av slitasje på leddene og revmatoid artritt, som er en autoimmun sykdom der immunsystemet angriper kroppens ledd.

Den vanligste typen er osteoartritt, og symptomene kan omfatte smerter, hevelse i leddene og stivhet som påvirker bevegelsesområdet i leddene. Disse symptomene kan også være de samme hvis du lider av revmatoid artritt, så det kan bli forvirrende. Andre symptomer som du kan lide som følge av det første settet som er nevnt ovenfor, kan være søvnmangel, vektøkning og til og med gastrointestinale problemer ofte på grunn av legemidlene du kan ta for å behandle leddgiktssymptomene. Noen ting du kan gjøre for å lindre smerter, hevelse og stivhet vil naturligvis også lindre de sekundære symptomene.

Du må huske at diett har en viktig innvirkning på helsen din. Vektøkning kan være en bivirkning av leddgikt, da smerter kan hindre aktivitetsnivået, og derfor er det viktig å prøve å holde seg aktiv. Å spise mye frukt og grønnsaker og begrense kjøtt, korn og meieri kan hjelpe. Følsomhet for mat kan spille en stor rolle i leddgikt, så vær oppmerksom på hva allergiene dine er og hvilke følsomheter som kan forårsake betennelse i kroppen din. Tydeligvis hvis du har en bluss i leddgikt ikke for lenge etter visse matvarer, må du eliminere disse matvarene.

Trening vil bidra til å redusere vektøkningen og øke sirkulasjonen og fleksibiliteten i musklene som styrker dem. Treningstypen er imidlertid viktig, ettersom løping og løfting av vekter bare vil øke smerten din. Trening må være mild til moderat som tai chi, vannøvelser som hydroterapi, aerobic eller svømming. Et oppvarmet basseng vil trøste leddene. Turgåing er også bra, spesielt korte turer gjennom dagen til tider som passer for deg. Yoga er også flott for leddmobilitet, men sørg for at du sjekker inn hos en utdannet lærer, spesielt hvis tilstanden din er alvorlig.

Massasje kan være en fin måte å hjelpe smerter og hevelse på. Prøv noen aromaterapioljer for å hjelpe mot smerten. Noen gode forslag er 2 dråper hver av ingefær, einer og sort pepper tilsatt 10 ml bærerolje som druefrø eller jojoba. Masser forsiktig rundt ømme ledd for å lette stivhet og betennelse. Alternativt kan du bruke 2 dråper hver av lavendel, rosmarin og kamille tilsatt til 10 ml bæreolje og masseres inn i det smertefulle området for å lette smerten. Et godt, varmt bad med Epsom -salter, vanlig salt og/eller eteriske oljer vil også være trøstende og bidra til å indusere søvn.

Det finnes også en rekke urter og krydder som kan hjelpe til med å behandle leddgikt. Noen av disse er Ginger Root, Gurkemeie og Boswellia. Snakk med din naturopat om hvilke naturlige behandlinger som passer deg. Ikke bare medisiner selv via Google eller den lokale helsekostbutikken. Naturlig helsehjelp handler ikke bare om å kjøpe en flaske kosttilskudd fra en hylle. Det tar mange års studier å få det riktig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta