Leddgikt i kneet: 7 symptomer

L

Artrose og posttraumatisk leddgikt er vanlige årsaker til knesmerter. Artrose rammer generelt over 45 år, mens posttraumatisk leddgikt er assosiert med en kneskade som kan påvirke alle aldre. Leddgikt i kneet er en degenerativ sykdom. Det kan ikke kureres, men presisjonsstyrte injeksjoner gir en ikke-kirurgisk behandling. Denne behandlingen kan med hell redusere symptomene på denne smertefulle sykdommen.

Leddgikt i kneet skyldes at brusken mellom beinene slites bort eller blir skadet. Dette lar beinene slipe mot hverandre, noe som forårsaker smerte og ubehag. Arthritis Relief Centers of America bruker digital bildebehandling for å finne nøyaktig hvor knoklene gnis mot hverandre. Injiserer deretter en gel for å danne en pute mellom beinene. Resultatene: Pasienter får sårt tiltrengt lindring fra de svekkende symptomene på leddgikt i kneet.

Selvfølgelig er det andre årsaker til knesmerter, og hvis du opplever noen av symptomene nedenfor, er det verdt å ta deg tid til å få en gratis screening for knesmerter for diagnose og behandling.

7 Symptomer på leddgikt i kneet

#1. Smerte

Brusken som demper beinene slites ikke bort på en gang, så selv om smerte noen ganger kan begynne plutselig, er det mer sannsynlig at den utvikler seg gradvis over tid. Det kan begynne med å føle smerte når du står opp av sengen om morgenen, eller hvis du har sittet stille en stund. Knestående kan bli stadig mer smertefullt, så vel som å gå i trapper.

Smertene blir sakte verre til selv å gå er ubehagelig, og kanskje det verste av alt vekker deg fra en god søvn.

Smerten blir til slutt utålelig, og livskvaliteten din blir alvorlig påvirket.

#2. Opphovning

Leddgikt i kneet kan føre til beinsporer (benete utspring på kantene av bein), samt for mye væske i kneet, noe som kan forårsake betennelse og hevelse. Hevelsen kan være verre om morgenen, eller etter lange perioder med inaktivitet, og kneet kan føles varmt å ta på; det kan til og med se rosa eller rødt ut.

I de tidlige stadiene av leddgikt i kneet kan reseptfrie antiinflammatoriske midler redusere både hevelsen og smerten, men etter hvert som tiden går, hjelper ikke OTC-ene i det hele tatt.

#3. Knekking

Fra tid til annen kan du oppleve at kneet er ustabilt; den gir seg plutselig eller spenner seg. Denne svakheten i kneet er spesielt farlig, spesielt hos eldre, da det kan føre til et ekkelt fall.

#4. Stivhet

Med jevne mellomrom kan kneet låse seg i posisjon: du kan verken bøye eller rette det ut, og du må bøye og bevege benet til det løsner.

#5. Knirking og klikking

Dette er det mest foruroligende symptomet av alle. Når du går, spesielt nede, hører du en klikkelyd fra kneet. Personer som har leddgikt i kneet beskriver det på forskjellige måter som en knirkende, knekende eller poppende lyd; noen sier til og med at de kan kjenne beinene deres male sammen.

#6. Tap av bevegelse

Ettersom leddgikt i kneet forverres, blir det vanskeligere å komme seg ut av en stol eller bil. Det kan bli vanskelig å gå i trapper og å reise seg fra en knelende stilling umulig uten hjelp. Etter hvert blir det vanskelig å gå.

#7. Deformitet

I de tidlige stadiene av leddgikt i kneet vil du kanskje ikke merke noen deformitet, men etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan kneet peke innover eller utover, eller på annen måte se annerledes ut enn et ikke-artrotisk kne.

Konklusjon

Ubehandlet leddgikt i kneet kan føre til at du går med stokk, har kroniske smerter og ikke klarer å gjøre de enkleste daglige gjøremål. Den gode nyheten er at to separate studier av Terry K. Morgan og Marie Bossert og deres respektive team fant at bildeveiledede fluoroskopi-injeksjoner av viskosupplementering, også kjent som hyaluronsyre, reduserer smertene betydelig og øker mobiliteten til personer som har leddgikt av kneet.

Og det stopper ikke der: et sunt kosthold, å gå ned i vekt og regelmessig mosjon vil forbedre behandlingen som tilbys av Arthritis Relief Centers of America og gjøre livet verdt å leve igjen.

Bildeveiledet fluoroskopi-injeksjoner av viskosupplementering dekkes av Medicare og de fleste forsikringer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta