Leddgikt og arbeidsforenkling

L

Leddsmerter og stivhet forårsaket av leddgikt kan gjøre fysisk arbeid vanskelig. Å fullføre selv de enkleste oppgavene kan ende opp med å være tidkrevende, smertefullt og utmattende. Det finnes imidlertid teknikker som bidrar til å gjøre arbeidet enklere og mindre smertefullt, slik at du kan få gjort mer i løpet av dagen. Her er noen ideer til hvordan du kan forenkle arbeidet.

Først, veksle tunge jobber og lette jobber. For eksempel, om morgenen må du bære oppbevaringsbinger opp til loftet, støvsuge stua, støvsuge, betale regninger, ringe legen din og klippe plenen foran. Gjør jobbene i denne rekkefølgen:

1. Bær søppelkasser til loftet (tunge)
2. Ring lege (lys)
3. Klipp plenen (tung)
4. Betal regninger (lett)
5. Vakuum (tungt)
6. Støv (lys)

Sørg for å ta en hvilepause etter hver jobb, selv om det er lett, for å spare energi. (Se artikkelen med tittelen Leddgikt og energisparing.)

Deretter eliminerer du løfting og bæring når du er i stand til det. I stedet for å plukke opp en boks fra en disk og bære den over kjøkkenet, skyv den langs disken så langt du kan og ta den opp når du må. Når du må plukke opp og bære gjenstander, del belastningen opp i mindre mengder for å redusere vekten og redusere belastningen på leddene. Hvis du har tilgang til en, bruk en rullende vogn til å skyve eller trekke tunge gjenstander i stedet for å bære dem.

For det tredje, hold kroppen din i riktig justering når du fullfører arbeidet. Når det er mulig, hold ryggen rett og hoftene og knærne på linje. Løft en gjenstand med rett rygg og bøyde knær, hold gjenstanden tett inntil kroppen. Snu hele kroppen med føttene når du har gjenstanden fra bakken – ikke vri ryggen. Skyv eller dra gjenstander med ryggen rett og kroppen vendt fremover.

Et annet tips er å bruke de større leddene i kroppen når det er mulig. Skyv eller bær gjenstander med underarmene i stedet for hendene for å spre vekten av gjenstanden over et større område. Løft med knærne i stedet for ryggen, siden knærne dine faktisk er større ledd enn de mindre leddene mellom ryggvirvlene. Vri åpne krukkehetter med hælen på hånden i stedet for fingertuppene.

Til slutt, bruk adaptive enheter når du kan for å fullføre arbeidet. Store håndterte og langhåndterte verktøy, rullende vogner, åpningsenheter og en rekke andre dingser er lett tilgjengelige og er rimelige å få tak i. En annen artikkel i denne serien vil gå mer i detalj om adaptive enheter.

Disse teknikkene kan også brukes på en arbeidsplass. Snakk med arbeidsgiveren din om å tilpasse jobben din til å innlemme arbeidsforenkling, da de fleste arbeidsgivere heller vil tillate noen få tilpasninger som går gjennom utgiftene ved å ansette en ny medarbeider. Hvis du setter det i form av kostnadsbesparelser, er de fleste arbeidsgivere villige til å lytte til forslagene dine.

Ved å bruke arbeidsforenklingsteknikker vil du kunne redusere belastningen på leddene og få utført mer arbeid i løpet av dagen. Prøv disse teknikkene og se om de hjelper deg med å spare litt smerte og forverring!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta