Leddgikt og gurkemeie, en annen tilnærming – Del 2

L

Leddgikt … En annen tilnærming

Del 2

I tillegg til de mindre konvensjonelle behandlingene, for eksempel den fantastiske effektiviteten til det indiske matlagingskrydderiet, gurkemeie, som vi tidligere diskuterte i del 1, er det gjort noen bemerkelsesverdige fremskritt ved hjelp av stamceller hentet fra kroppen vår. Dette kommer selvfølgelig over problemet med at kroppens immunsystem avviser behandlingen.

Som et resultat av stamcelleforskning har prøvebehandlinger allerede blitt utført av et team medisinske forskere, ledet av professor Frank Barry, fra National University of Ireland, i byen Galway. Professor Barry er en av verdens ledende eksperter på stamceller, og han gjorde dette ved å bruke pasientens egne stamceller, som ble oppnådd ved å fjerne en prøve av fett fra pasientens egen kropp.

Denne fettprøven fikk deretter stamcellene skilt ut; og under kliniske forhold ble cellene “vokst” over en periode, før de ble injisert tilbake i pasientens kropper, i skadede områder i pasientens ledd. Resultatene var veldig oppmuntrende, og resulterte i betydelig økt leddmobilitet.

Professor Barry, som var den kliniske lederen av studiene, sa, (Sitat) “Resultatene er utrolig spennende, og det er vår sterke tro at behandling av stamceller snart vil gi håp for millioner av leddgikt. Han fortsatte med å si: “Statistisk sett påvirker artrose rundt femten prosent av mennesker over 25 år, og mer enn tretti prosent av dem i pensjonsalder.”

Foreløpig er det ingen medisinsk inngrep, kjent medisin eller terapi, for å stoppe utviklingen av denne sykdommen, og de fleste pasientene må bare hele tiden behandle seg selv med smertestillende midler. Vanligvis vil ytterligere progresjon av leddgikt, veldig ofte, til slutt resultere i kirurgi for å erstatte de skadede leddene.

En av de vanligste formene for leddgikt er slitasjegikt i kneet, dette er sannsynligvis fordi kneleddene våre vanligvis utsettes for ekstreme påkjenninger i løpet av hverdagen. Knærne våre tar en dundrende grunn av påkjenninger i løpet av livet å gå; eller, når vi vrir og snur hvis vi driver med forskjellige idretter. Artrose kan påvirke hovedflatene i kneleddet og også brusk under kneskålen (kneskålen). Det er mest sannsynlig at vi føler smerter foran og på sidene av knærne.

Hvis du har alvorlig artrose, kan knærne til og med bli bøyde og bøyde, slik at du kan gå halte. Kneleddet kan også bli så ustabilt at det kan gi etter når du legger på det – dette er vanligvis på grunn av muskelsvakhet i låret, men noen ganger på grunn av skade på leddbåndene.

Hvem er mer sannsynlig å lide av slitasjegikt i kneet?

Artrose i kneet er dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn; og når det skjer, påvirker det vanligvis begge knærne. Det er mer sannsynlig at det vil forårsake de fleste problemer fra midten til slutten av femtiårene og utover.

Bør jeg trene?

Ja, fordi trening hjelper deg med å holde musklene oppspent og leddene smidige. Du kan trene forsiktig uten å belaste leddene for mye. Beskyttelse av leddene og trening fungerer sammen, hånd i hånd.

Felles beskyttelse ved forsiktig trening reduserer belastningen på leddkapslene og leddbåndene, som kan bli slappe hvis du er stillesittende: men husk at belastning av leddene kan gjøre dette verre. Regelmessig forsiktig trening styrker alle muskler og leddbånd rundt leddene dine slik at de kan gi leddene den støtten de trenger.

Bør jeg følge en spesiell diett?

Å være overvektig legger definitivt en ekstra belastning på våre vektbærende ledd (ryggen, hoftene, knærne, anklene og føttene), noe som ikke er bra hvis de allerede er skadet eller belastet; og på grunn av måten leddene våre fungerer på, er trykket i kneleddene fem til seks ganger kroppsvekten vår når vi går. Hvis det bare er av denne grunn, er det viktig å opprettholde en sunn vekt. Du kan gjøre dette ved å sørge for at du trener regelmessig; svømming, for eksempel, er veldig bra for personer med leddgikt fordi oppdriften av vannet støtter leddene våre.

Å spise en diett i middelhavsstil er bra for å gi alle næringsstoffer og vitaminer vi trenger. Dette bør inneholde:

• Rikelig med frukt og grønnsaker

• Mye fet fisk

• Snacks av nøtter og frø

• God jomfruolivenolje.

Noen mennesker tar også kosttilskudd for å beskytte leddene; for eksempel glukosamin og kondroitin, som finnes i de fleste helsekostbutikker. Generelt tolereres kosttilskudd relativt godt av kroppen vår, men du bør snakke med legen din om å ta dem fordi noen kan forstyrre andre medisiner.

Hvis du bestemmer deg for å prøve et supplement, kan det være en god idé å føre en skriftlig oversikt over hva de gjør for deg, og basere avgjørelsen på om du vil fortsette eller ikke hvis du merker om det er noen forbedring eller ikke. i din tilstand.

Livsstil spiller en stor rolle i forebygging og behandling av leddgikt; og fordi det kan være veldig vanskelig å endre livsstilsvanene våre, synes mange mennesker det er nyttig å komme sammen med andre som ønsker å oppnå de samme resultatene. Gode ​​gode råd kan fås fra alle sykehus ergoterapeutiske avdelinger, og de tilbyr vanligvis også felles beskyttelsesprogrammer der grupper av mennesker med leddgikt kommer sammen for å støtte hverandre gjennom læring og øvingsøvelser sammen. Dette er en god idé, og kan være en av de ønskelige delene av et overordnet program for personer som lider av leddgikt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta