Leddgikt og slitasje av brusk

L

Det er to former for brusk i kneet, leddbrusk og menisken. Leddbrusk omgir overflatene av beinene som utgjør kneet. Leddbrusken forhindrer skade når knoklene beveger seg og gni mot hverandre. Hviler på toppen av leddbrusken er to kiler av brusk som utgjør menisken. Menisken fordeler vekten jevnt over hele benet. Uten menisken påføres vekten ujevnt på beinene, noe som resulterer i leddgikt i kneet.

Menisk tårer, som også omtales som brusk tårer, involverer smerte og hevelse i kneet. Noen ganger resulterer også meniskrifter i leddlåsing, som hindrer kneet i å rette seg helt ut. Menisken er i bunn og grunn veldig tøff brusk, som består av to menisker som tilpasser seg overflatene til beinene. Meniskene kan bli funnet på overflaten mellom lårbenet (lårbenet) og tibia (skinnebenet).

De to vanligste årsakene til meniskrifter er traumatisk skade og degenerasjon. Idrettsutøvere er utsatt for traumatiske skader som involverer bøying og vridning av kneet for å resultere i meniskrifter. Eldre voksne er mer utsatt for degenerasjon fordi når folk blir eldre, gjør alder brusk mer utsatt for slitasje.

Menisk tårer involverer vanligvis følgende symptomer:

o Smerte, hevelse og ømhet

o Klikking og sprett inne i kneet

o Begrenset bevegelse

Menisk tårebehandling

Mange meniskrifter, spesielt kroniske rifter, kan behandles ikke-operativt med fysioterapi, styrkeøvelser, medisiner og kortisoninjeksjoner.

Kirurgi er vanligvis ikke nødvendig for å behandle menisk tårer. Fysioterapi er en mer vanlig behandling. Noen ganger er fysioterapi ledsaget av medisiner og kortisoninjeksjoner for å lindre smerte.

Partiell menisektomi er den vanligste formen for kirurgi for meniskrifter. Det innebærer fjerning av den revne delen av menisken. Vanligvis er dette et godt alternativ hvis riften er liten. Hvis riften er stor, har kirurger muligheten til å reparere menisken med suturer eller stifter i stedet for å flytte den revne delen av menisken helt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta