Osteoartritt – Det er viktig å unngå forverrende matvarer

O

Det er mange årsaker til slitasjegikt og klima og kosthold er blant dem. Vi kan ikke alle leve i et varmt middelhavsklima, noe som bidrar til å forhindre at leddene våre blir kalde og stive. Men vi kan alle se hva vi spiser og drikker, siden mange av oss forverrer tilstanden vår med giftige produkter.

Tre hovedtyper mat forverrer leddgikt:

Meieriprodukter

Ulike sure matvarer og drikker

Hveteprodukter

Meieriprodukter, som melk, smør og ost er vanskelig for menneskekroppen å fordøye. Kyr har to mager og melken som er ment for kalvene deres, vokser store bein og små hjerner. Det er ikke strengt tatt for mennesker, spesielt hvis kroppen din ikke kan kopiere med den.

En foreleser som snakket om leddgikt viste publikum hennes hender og knoker, som var helt fleksible. Hun drakk et glass melk og i løpet av 20 minutter hadde knokene og leddene hennes hovnet opp og hun klarte ikke å lage en knyttneve. Hun var allergisk mot kumelk.

Meieriprodukter etterlater fettavleiringer i kroppen, plager magen og tetter blodsirkulasjonen. De oppmuntrer også til utvikling av katarr hos barn, noe som kan føre til bihule- og adenoidproblemer.

Som erstatning kan du prøve annen melk og ost, fra geitemelk, sauemelk eller soya. De er mye bedre for leddgikt, også, kan det sies, for personer med allergiproblemer, som astma.

Sur mat, som rabarbra og sitrus, forverrer leddene. Visse skarpe frukter, appelsiner, sitroner, grapefrukter er ikke bra for leddene. Også kullsyreholdige brus, alkohol og krydret mat og smakstilsetninger kan føre til at det dannes syre i magen, og dette går inn i leddene.

Mange naturlige utøvere anbefaler at leddgikt ikke skal ha frukt i det hele tatt, og dette er sant i mange tilfeller. Personer med ekstrem leddgikt bør følge dette regimet. Mange kan imidlertid klare seg godt ved å spise mer skånsom ikke-syre frukt, som druer, kirsebær, epler, pærer og banan.

Du bør se hvordan du kommer deg videre. Hvis leddgikten din ikke forbedres, kutt ut frukten helt.

Den tredje tingen, hvete, har blitt en stift i vestlig kosthold, men igjen er det vanskelig å fordøye. Hos mange mennesker forårsaker det oppblåsthet og fordøyelsesbesvær, som igjen setter syre inn i blodet og deretter leddene.

Et eksperiment som ga husdyr et utvalg av forskjellige kornsorter å spise, fant at de foretrakk andre kornsorter, som havre, rug, bygg og mais fremfor hvete, og spiste bare hvete hvis det ikke var noe annet.

Vi kan lære av det og bør gjøre det samme. Det er lurt å kutte ned på brødet helt, kanskje bare ha det en gang om dagen om nødvendig. Problemene med hvete hoper seg opp, jo mer du har det.

Hvis du føler at du trenger litt brød, bør du vurdere å bytte til et lyst rugbrød, havrebasert frokostblanding og kutte ned på hvetebaserte smørbrød og hvetepasta.

Kjøttprodukter, som biff, svinekjøtt og lam, er ganske sure og forårsaker noe av grynningen i skuldre og andre ledd. Ideelt sett kutte disse ut av kostholdet ditt og bare ha litt frittgående kylling og villfisk. Eller alternativt ha flere vegetariske måltider og bare ha kjøtt en eller to ganger i uken.

Du vil føle deg bedre, vil bli mindre oppblåst og leddene vil bli bedre.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta