Øyegikt – kan det forebygges?

Ø

Tilstanden som kalles leddgikt i øynene er kjent som Uvetis. Uvetis kan være forårsaket av mange faktorer, selv om den mest bestemte som utløser et bestemt angrep er vanskelig å finne. Det antas at øynene har mye til felles med ledd og knær, da disse kroppsdelene er selvforsynte. Ved å være selvforsynt betyr det at disse kroppsdelene har bestemte grenser som skaper hulrom som er fylt med væsker, mellomrom og bindevev.

De fleste tilfeller av øyegikt har mye å gjøre med dårlig kosthold. Studier viser også at røyking kan utløse denne sykdommen også. Men koblinger til andre helsemessige forhold som hodepine, infeksjoner og skader er også forbundet med det. Hvis en person har et svakt immunsystem, er det også mulig at det kan ha vært opprinnelsespunktet for øyeleddgikten.

For å forhindre øyeartritt kan følgende trinn utføres:

Gjennomgå synsundersøkelser. Hver gang du føler at det er noe galt med øynene dine, for eksempel hvis du føler at øynene dine er smertefulle, bør du gå til legen og få dem sjekket. Hodepine er også et tegn på øyegikt. Derfor når episodene med hodepine blir hyppige, ikke kast bort tid og ta kontakt med en helseekspert med en gang.

Ta medisiner ved begynnelsen av symptomene. Et av de vanlige symptomene på øyeleddgikt vil være tørre øyne. For slike tilfeller, bruk aktuelle øyedråper for å lindre smerten. Men før du gjør det, sørg for at medisinen du bruker er foreskrevet av legen din. De mest effektive øyedråpene på markedet i dag er de som inneholder betametoson, prednisolon og deksametason. Aldri selvmedisiner. Det er obligatorisk at du bestemmer hvilken type øyemedisin som er best for helseproblemet ditt. Det er den eneste effektive måten å behandle sykdommen på.

Unngå å bruke kontaktlinser. De som lider av øyegikt bør sørge for at de aldri bruker kontaktlinser i det hele tatt. Kontaktlinser er kjent for å få øynene til å tørke ut til en viss grad. Hvis kontaktlinser brukes hele tiden, vil muligheten for å utløse øyeledd øke.

Bruk solbriller for å beskytte øynene. Bruk av riktig type solbriller kommer til å være fordelaktig for pasienter med øyegikt. Når riktig type solbriller brukes, vil øynene ikke bli utsatt for forhold som kan utløse øyeledd. Det finnes solbriller som kan beskytte øynene. Men det finnes også solbriller som kan være skadelige fordi de ikke bruker riktig type materialer. Hvis du har øyeleddgikt, sørg for å investere i et par gode solbriller.

Ta orale medisiner. Det er tider at orale medisiner er nødvendig for å løse smerten forårsaket av øyeleddgikt. Noen ganger blir smerten for uutholdelig til at orale antiinflammatoriske legemidler må foreskrives. For disse tilfellene, fortell legen din at bare øyedråper ikke er tilstrekkelig for å få smerten til å forsvinne. Be ham gi deg orale medisiner for å supplere effekten av øyedråpene.

Kirurgi. Skulle ditt tilfelle av øyegikt være på avansert nivå, prøv å vurdere kirurgi, spesielt hvis legen din allerede hadde foreslått det. Kirurgi har sine fordeler og ulemper. Pass på at du veier dem først og ta dem i betraktning når du bestemmer deg. Be også legen din forklare deg hele prosessen og alle mulige effekter når du velger å gjennomgå den. På denne måten vil du vite hva du kan forvente etter prosedyren.

Dette er de forskjellige måtene å forhindre, og muligens kurere, øyeleddgikt. Øyeartritt er en medisinsk tilstand som ikke bør ignoreres. I det øyeblikket du vet at du har det, ta umiddelbare tiltak slik at du kan unngå smertene forbundet med det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta