Penisfunksjon kan bli påvirket av revmatoid artritt

P

Mange unge menn tror leddgikt er et problem bare for eldre kvinner – og at myten kan være farlig for deres penisfunksjon. Selv om det er sant at det er tre ganger så sannsynlig at revmatoid artritt oppstår hos kvinner, utgjør et betydelig antall menn de 1,5 millioner amerikanerne som lider av det – og ikke alle disse mennene er eldre. Gutter som ønsker å utøve riktig penispleie, må vite at selv menn i 20-årene kan være i de tidlige stadiene av revmatoid artritt. De trenger også å vite hvordan denne tilstanden kan påvirke deres høyt verdsatte penisfunksjon.

Hva er revmatoid artritt?

Revmatoid artritt er en kronisk leddsykdom forårsaket av en autoimmun reaksjon. Av en eller annen grunn begynner en persons kropp å tolke slimhinnene i leddene som “fremmede” – det vil si ikke en naturlig del av kroppen og derfor en trussel – og den utvikler måter å angripe disse slimhinnene i et misforstått forsøk på å beskytte kropp.

Dette resulterer i noen ganger betydelig smerte og stivhet i leddene, spesielt de i hender og føtter.

Penis funksjon

Å ha leddgikt er ille nok, men det kan også påvirke en manns penisfunksjon negativt. En klinisk studie fra 2012 fant at nesten to tredjedeler av menn med revmatoid artritt rapporterte å ha en viss grad av erektil dysfunksjon.

Så hvorfor har leddgikt en innvirkning på penisfunksjonen? Den logiske antakelsen vil være at immunsystemet angriper selve penis, men det er ikke akkurat tilfelle. Penisen er ikke et ledd, og derfor har immunsystemet det ikke på sitt forvillede radarsystem.

Revmatoid artritt forårsaker betennelse, og det antas at denne betennelsen kan strekke seg til penile blodårer. Betennelsen hindrer blodårene i å fungere på riktig måte, slik at når en mann blir opphisset og blod skal strømme inn i penis, er den ikke i stand til å gjøre det ordentlig.

For å gjøre vondt verre, antas noen medisiner som brukes til å behandle leddgikt å potensielt påvirke penisfunksjonen (og ikke på en positiv måte).

Andre problemer

Men betennelsen er ikke det eneste problemet som menn med leddgikt kan møte. Studier tyder også på at menn med revmatoid artritt vanligvis også har reduserte nivåer av testosteron, som igjen kan føre til en deprimert libido.

I tillegg finner mange mennesker med leddgikt at det påvirker dem mentalt og følelsesmessig også. Pasienter er mer sannsynlig å oppleve høyere nivåer av depresjon, og dette er også en faktor både for å redusere sexlysten og for å påvirke erektil funksjon.

Til slutt kan den betydelige smerten forbundet med leddgikt spille en rolle. Det kan være vanskelig å oppnå og/eller opprettholde en brukbar seksuell stilling på grunn av smertene i andre deler av kroppen, noe som reduserer gleden av eller til og med den fysiske funksjonen av en seksuell opplevelse.

Behandling

Menn som mistenker at de har revmatoid artritt, bør umiddelbart oppsøke lege for å få en diagnose. Tidlig diagnose gjør at behandling kan settes i gang tidligere, noe som øker muligheten for positivt utfall.

Menn må også bidra til å opprettholde penisfunksjonen, enten de har leddgikt eller ikke, ved å være oppmerksom på den generelle helsen til penis. Daglig påføring av toppskuff penis helse krem (helsepersonell anbefaler Man1 Man Oil, som er klinisk bevist mild og trygg for huden) er foreslått for å bidra til å opprettholde et sunt utstyr. Menn liker å føle at penis har en viss grad av fasthet, og en krem ​​med vitamin C kan være nyttig i den forbindelse. Vitamin C er en viktig komponent i kollagenproduksjonen, som er nyttig for å opprettholde penisens fasthet. De beste kremene inneholder også L-arginin, en aminosyre som hjelper penile blodårer med å utvide seg og være mer mottakelige for en større tilstrømning av blod.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta