Revmatoid artritt – Symptomer og behandlinger

R

Revmatoid artritt er en kronisk sykdom som forårsaker betennelse i leddslimhinnen. Pasienter opplever stivhet og smerter i leddene, noe som kan ha stor innvirkning på evnen til å gjennomføre dagligdagse gjøremål. Vanlige symptomer inkluderer leddhevelse, tretthet, morgenstivhet og tap av funksjon i leddene. Det ser ikke ut til å være en eneste årsak til revmatoid artritt, men forskning har identifisert en rekke faktorer som kan bidra til utviklingen.

Noen av disse medisinene kan forårsake alvorlige bivirkninger. Mer enn et dusin av disse medisinene har en advarsel i eske eller en advarsel om at de kan forårsake eller forverre kongestiv hjertesvikt. Selv om legemidlet ikke er godkjent for den bruken, kan det fortsatt plasseres en svart-boks-advarsel på legemiddeletiketten eller på forskrivningsinformasjonen.

Behandling for revmatoid artritt

Revmatoid artritt (RA) kan også forårsake problemer med hud, øyne, lunger, hjerte og blodceller. De eksakte årsakene til RA er ikke kjent; det går imidlertid i noen familier der kroppens immunsystem begynner å angripe sunt vev og ledd.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan brukes til å behandle revmatoid artritt og andre smertefulle tilstander. De brukes også til å behandle akutte smerter i situasjoner der andre behandlinger (f.eks. et sterkt smertestillende middel eller en injeksjon) ikke er hensiktsmessig, for eksempel under mindre operasjoner.

NSAIDs anbefales ikke for langtidsbruk hos pasienter med revmatoid artritt. Det er ingen bevis for deres nytte ved behandling av denne tilstanden. NSAIDs undertrykker bare symptomene på betennelsen og smerten som er involvert i tilstanden. De kurerer det ikke.

Imidlertid kan de forårsake alvorlige bivirkninger. Disse inkluderer magesår, blødninger, andre fordøyelsesproblemer, halsbrann, nyreproblemer, høyt blodtrykk og hjerteinfarkt.

For de som lider av revmatoid artritt, vil pågående forskning på nye behandlinger bidra til å gi lindring. Det er også mange måter å effektivt håndtere tilstanden uten rusmidler.

For å effektivt håndtere denne leddsykdommen er det viktig å finne en behandling som fungerer best for deg. Livsstilsendring, å trene oftere er en av måtene å håndtere denne sykdommen på. Mange mennesker finner lindring fra revmatoid artritt gjennom forskjellige behandlinger som medisiner, fysioterapi og kostholdsendringer. Medisiner kan tas oralt eller injiseres i leddet, noe som kan bidra til å kontrollere smerten og betennelsen.

Avslutningsvis er revmatoid artritt en svekkende autoimmun sykdom som hindrer evnen til å utføre dagligdagse gjøremål. Behandlingene som er tilgjengelige for denne tilstanden består av ulike medisiner og livsstilsendringer. Det kan imidlertid være viktig å konsultere en lege om den beste behandlingsplanen for deg.

Revmatoid artritt er en svekkende autoimmun sykdom som hindrer evnen til å utføre daglige gjøremål. Det finnes mange behandlinger for denne tilstanden, inkludert medisiner og livsstilsendringer. Du kan se klippet vårt på

Avslutningsvis er det mange måter å redusere smertene forbundet med RA på. Det er viktig å gi opp alle vaner som forårsaker betennelse og ta en aktiv del i livsstilen din.

Å unngå vaner som forårsaker betennelse, samtidig som du tar en aktiv del i livsstilen din, kan hjelpe deg med å håndtere RA. Å endre livsstilen din til å inkludere sunn praksis vil ikke bare forbedre livskvaliteten din, men også forhindre ytterligere skade. Informasjonen i denne artikkelen er utformet for å støtte, ikke erstatte, forholdet som eksisterer mellom en pasient/besøkende på nettstedet og hans/hennes helsepersonell. Nettstedet skal ikke brukes til medisinsk eller juridisk rådgivning, og et besøk til en profesjonell anbefales.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen kun er for pedagogiske formål og bør aldri ses som et profesjonelt råd. Du anbefales å oppsøke legen din for medisinsk råd.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta