Stopp leddgiktssmerter – Gjør klokere matvalg!

S

Smerten forbundet med leddgikt kan definitivt være veldig intens. Det verre er at hver gang leddgikt blusser opp, kan ditt normale bevegelsesområde begrenses i betydelig grad. Som et resultat kan du ikke gjøre alt du pleide å gjøre før leddgikt tok over en stor del av livet ditt.

Det er mange forskjellige former for leddgikt, hvorav den vanligste inkluderer revmatoid artritt, slitasjegikt og gikt. I motsetning til hva mange tror, ​​kan leddgikt håndteres ganske vellykket. Alt du trenger å gjøre er å be om hjelp fra visse medisiner formulert spesielt for å håndtere symptomene på sykdommen og vedta noen sunne livsstilsendringer. Vær fri fra båndene som binder deg med leddgikt og lev livet som du pleide! Her er noen sikre strategier som kan hjelpe deg med å håndtere leddgikt:

o Hold av overvekten! De ekstra kiloene legger bare til stress på de allerede betente leddene dine, slik at du bedre kan gjøre noe med det! Spis et godt balansert kosthold og sørg for at du har nok av næringsstoffene som trengs for å redusere smerten forbundet med leddgikt. Å få i seg nok vitamin C vil hjelpe kroppen din til å reparere skadet vev, mens betydelige mengder vitamin D vil hjelpe kroppen din til å absorbere kalsium, beskytte beinene og forhindre bentap. Og ikke glem å få i deg nok kalsium – det vil bidra til å styrke beinene dine.

o Gi disse leddene litt trening! For å redusere leddgikt, må du bruke en moderat treningsrutine. Dette kan hjelpe deg med å øke fleksibiliteten og stabiliteten, og kan også hjelpe til med å styrke leddene dine. Personer med revmatoid artritt bør imidlertid avstå fra å trene under oppblussinger for å forhindre ytterligere skade. Et forsiktig ord – du bør bare trene til det punktet hvor du føler mildt ubehag. Ikke trene for mye!

o Slå det av! Du bør få nok søvn – det ville være flott hvis du kan sove 8 til 10 timer hver natt.

Det du putter i munnen har mye å gjøre med leddgikt. Spis feil mat, og du er sikker på å lide av konsekvensene av handlingene dine. Spis de riktige matvarene, så slipper du smerten. Det er bare ikke å komme seg rundt det – kostholdet ditt kan bestemme skjebnen din! For å hjelpe deg med å håndtere problemet ditt, her er en liste over noen av matvarene som kan være din allierte i kampen mot leddgikt.

Bananer – Disse gylne fruktene nyter statusen som en av naturens “perfekte matvarer”. Bananer er bedre kjent for å være en av de rikeste kildene til kalium, men vet du at de også er gode leddgiktskjempere? Bananer inneholder store mengder vitamin B6, folat og vitamin C – noen av næringsstoffene som trengs for å holde ledd og bein sunne. De er også en god kilde til løselig fiber, så de kan også spille en viktig rolle i din vekttap!

Grønn pepper – C -vitamin kan være til stor hjelp for å kontrollere symptomene på leddgikt, men hvis du ikke er veldig glad i å spise sitrusfrukter, kan du i stedet nå ut til en grønn pepper. En enkelt grønn pepper kan gi deg 176% av dine daglige behov for vitamin C, mens de røde og gule variantene kan gi deg mer enn dobbelt så mye! Og ikke bare det – paprika er også kjent som gode kilder til vitamin B6 og folat.

Laks – Laks er en av de rikeste kildene til omega -3 fettsyrer, også kjent som “sunne fettstoffer”. Den inneholder også kalsium, vitamin D og folat – noen av næringsstoffene som hjelper i kampen mot leddgikt.

Reker – Den mektige reken kan være en av dine beste innsatser for å erobre leddgiktssmerter. Du kan få omtrent 30% av din anbefalte daglige mengde for vitamin D på bare tre gram kokte reker. Det er mye mer enn det du kan få i en kopp melk! Reker inneholder også essensielle omega-3 fettsyrer, vitamin C, jern og vitamin B12.

Hvis du er seriøs i ditt ønske om å kontrollere leddgikt, må du inkludere disse fantastiske matvarene i kostholdet ditt. De kan sikkert hjelpe deg mye!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta