The Anti-Aging Wonders of Hyaluronic Acid

T

ABC News har nylig fokusert på de mulige antialdringsfordelene med hyaluronsyre, også kjent som Hyaluron eller HA. I en historie med tittelen “The Village of Long Life: Could Hyaluronic Acid Be a Anti-Aging Remedy?”, Var fokuset på en landsby i Japan ved navn Yuzuri Hara hvor folk vanligvis lever lenge og ofte har perfekt hud inn i 80-årene eller til og med på 90 -tallet. Mer enn 10 prosent av befolkningen i landsbyen hans er 85 år eller eldre, noe som er omtrent ti ganger gjennomsnittet i Amerika.

Noen studier tyder på at grunnen til at innbyggerne Yuzuri Hara, kjent som “The Village of Long Life”, lever så lange og sunne liv, hovedsakelig skyldes det faktum at det lokale kostholdet som er unikt for landsbyen, inneholder en stivelsesholdig grønnsak som er spesielt rik på HA. Faktisk begynte et stort farmasøytisk selskap i Japan Research & Development på et pilletilskudd som inneholder HA. Da de testet pillene på tusen individer, rapporterte rundt halvparten om jevnere hud og enda bedre syn. Hyaluronsyre har også vist seg effektivt i smøring av leddgikt,
ettersom visse studier har vist positive resultater fra injeksjoner i leddene av hyaluronsyre, en komponent i kroppens eget smøremiddel, som kan forsinke behovet for leddskifte.

Hyaluronsyre, også ganske enkelt kalt HA, er rikelig i kroppene våre når vi blir født, men nivåene avtar gradvis over tid. Denne reduksjonen i HA -nivåer kan være en stor del av aldringsprosessen som vi ser.

Hyaluronsyre forekommer i de dypere lagene i huden vår, kjent som dermis, og det ser ut til å bidra til å holde huden glatt på grunn av dens vannoppbevaringsegenskaper. Hyaluronsyre hjelper også tilsynelatende med å reparere hudsår og visse andre problemer.

I tillegg ser det ut til å bidra til å opprettholde kollagennivået. Under normale omstendigheter er kollagenutarmning allment ansett for å være en hovedfaktor i subpar hudtone så vel som elastisitet i huden, noe som ofte er forbundet med den visuelle aldringsprosessen.

Hyaluronsyre utgjør omtrent åtti prosent av det menneskelige øyet, et faktum som er overraskende for noen mennesker. Det er en slags støtdemper på netthinnen som bidrar til å forhindre traumer i øyet.
Det har bare nylig vært at hyaluronsyre har blitt ansett som effektivt i oral form, selv om det lenge har blitt brukt ved injeksjoner i leddene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta